Vergroening Singel030 is nu een stichting!

We zijn in 2014 gestart als initiatiefgroep Vergroening Singel030. Directe aanleiding voor de activiteiten van de initiatiefgroep waren de betonnen oeverconstructies die na het uitbaggeren van de singel aan de Zuid- en Oostzijde van de singel waren aangebracht. Sinds die tijd ontwikkelen we natuurvriendelijke ontwerpen voor in en langs de Stadsbuitengracht. Vanaf 2016 hebben onze vrijwilligers in de stadsbuitengracht drijvende vegetatie-eilanden, fauna uittreedplaatsen (fup’s), beplante kokosrollen, waterlelies en niet te vergeten de landelijk beroemd geworden ecologische trap achter het Centraal Museum aangelegd.

De objecten zijn begonnen als pilot projecten, maar zijn die status inmiddels ontgroeid en zo succesvol dat ze een definitieve status hebben gekregen. Buiten de singels zijn we nu ook actief met projecten in de Minstroom, Leidse Rijn en het Zwarte water. Daar komen de komende jaren nog veel meer locaties bij. Het is tijd om iets aan onze eigen status te doen. Vanaf vandaag 17 december 2021 zijn we daarom officieel een stichting. En daar zijn we trots op.

Stichting Vergroening Singel030
17 december 2021

💦 De Stichting Vergroening Singel030 zet zich in voor meer beleving langs het water, meer biodiversiteit boven en onder water en daardoor een verbetering van de waterkwaliteit van al het Utrechtse oppervlaktewater.

ons nieuwe logo

Reacties zijn gesloten.